Berikutan status sy yg lepas mengenai bahaya krimer & maltodekstrin,
Ramai pula yg bertanya BAGAIMANA cara utk MEMBEZAKAN Serbuk Susu Kambing yg ORIGINAL @ TIRUAN..
PENERANGAN RINGKAS seperti berikut :-
Status ini bukan utk kondem produk orang lain @ mempromosikan produk sendiri,
Tetapi sebagai pendedahan kpd semua pengguna yg sudah lama tertipu dengan iklan2 ayat manis peniaga TAMAK & RAKUS..
(marah sikit sbb kesian pengguna asyik kena tipu je..hehe)
.
Jika Tuan2 Puan2 ada terbaca iklan,
Susu Kambing tersebut konon ada Campuran KISMIS, KURMA, MADU, ZAITUN, TIN & Berpuluh2 lagi BUAH2 Super Power,
Ini LAGI MENIPU sebab kandungan itulah yg PALING SEDIKIT langsung tidak memberi kesan KECERDIKAN seperti yg dicanangkan..
Diletak sedikit sangat2 supaya produk nampak HEBAT utk diiklankan..
(Marah sikit lagi..hehe)
.
PENAMBAHAN MAKLUMAT!!!
Susu kambing TIRUAN boleh jadi berbuih lebih banyak juga kerana mereka memasukkan KRIMER BUIH..
.
.
Khasiat Serbuk Susu Kambing 100% masih berbaki 60-70% berbanding Susu Kambing Segar kerana
semasa proses untuk menjadikan serbuk telah berlaku pengurangan khasiat protein, vitamin & mineral lain..
Walaubagaimanapun Serbuk Susu Kambing 100% masih berkhasiat & bergizi tinggi..
.
Expired date 100% Serbuk Susu Kambing adalah 1 tahun sahaja tetapi boleh jadi rosak lebih awal jika cara penyimpanan salah..
( Bungkusan lama dlm bilik bersuhu panas )
.
Keterangan perbezaan 100% Original & Campuran pada gambar2 di bawah..
.
Semoga bermanfaat buat semua pengguna yg inginkan 100% Original..
.
PERTANYAAN LANJUT boleh terus Pm sy..
Ruangan ini terhad utk menjawab pelbagai persoalan ;-)
kredit : fb Muazz Salic
Tiada ulasan:
Catat Ulasan